Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Γουρουνόπουλο στη σούβλα

Λοιπόν φίλοι ,ξέρω ότι διανύουμε μέρες νηστείας αλλά νομίζω ότι ο δεκαπενταύγουστος θα μας αποζημιώσει. Τι το καλύτερο ένα γουρουνόπουλο στη σούβλα παρέα με την οικογένεια και τους φίλους μας . Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται...


 Υλικά
  •  Ένα γουρουνάκι 10-13 κιλά (εμείς ψήνουμε γύρω στα 15 στην οικογένεια)
  • χοντρό αλάτι-πιπέρι μαύρο
  • 7 σκελίδες σκόρδο
  • λαδάκι και λεμόνι για το άλειμμα 
  • λίγο σπάγκο,  βελόνι και σύρμα γαλβανιζέ για το δέσιμο
  • 10-15 κάρβουνα

                                                                          Εκτέλεση
    1. Πλένουμε καλά το γουρουνάκι μέσα έξω και το σκουπίζουμε με μία πετσέτα να στεγνώσει . (Εν τω μεταξύ ανάβουμε τη φωτιά)
    2. Τρίβουμε με το αλάτι και το πιπέρι μέσα -έξω.
    3. Κάνουμε μία τρύπα από τη μέσα μεριά σε κάθε μπουτάκι και βάζουμε ένα σκορδάκι και λίγο αλατοπίπερο. Τώρα είναι έτοιμο για σούβλισμα .
    4. Το σούβλισμα γίνεται όπως και στο αρνί από τα μπούτια προς το κεφάλι και αφού έχουμε βάλει και τους σφιγκτήρες στην ράχη, ρίχνουμε στην κοιλιά του γουρουνιού τα υπόλοιπα σκόρδα και ράβουμε με τον σπάγκο και το βελόνι .Τέλος , δένουμε με το σύρμα τα πίσω και μπροστά πόδια πάνω στη σούβλα.
    5. Ξεκινάμε το ψήσιμο με την σούβλα ψηλά και σιγά -σιγά κατεβάζουμε προς τα κάτω , και την περισσότερη φωτιά στα πίσω και μπροστά πόδια, λιγότερο στην κοιλιά.
    6. Αλείφουμε που και που με λαδολέμονο και σε 4-5 ώρες το γουρουνάκι μας θα είναι έτοιμο.   Καλή σας όρεξη!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου