Υλικά συνταγής
Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
100 γραμμάρια βούτυρο
Για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/7852/eykolo-kai-laxtaristo-mpanofi-se-10-lepta/#sthash.WTUyHfUu.dpuf
Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
100 γραμμάρια βούτυρο
Για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/7852/eykolo-kai-laxtaristo-mpanofi-se-10-lepta/#sthash.WTUyHfUu.dpuf
Υλικά συνταγής
Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
100 γραμμάρια βούτυρο
Για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/7852/eykolo-kai-laxtaristo-mpanofi-se-10-lepta/#sthash.WTUyHfUu.dpuf
Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
100 γραμμάρια βούτυρο
Για την κρέμα
3 ώριμες μπανάνες
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/7852/eykolo-kai-laxtaristo-mpanofi-se-10-lepta/#sthash.WTUyHfUu.dpuf
Υλικά
Για τη βάση- 250 γρ. γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα (ή ότι άλλη γεύση θέλετε) τύπου Παπαδοπούλου
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 ώριμες μπανάνες
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
- 1 κουταλιά σούπας κακάο ,1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. κουβερτούρα, 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
- Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών
- Αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου
- Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι
- Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο
- Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα
- Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
- Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει
- Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
- Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο
- Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος για το γλάσο και λίγο πριν βράσει την κατεβάζουμε από την φωτιά
- Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει
- Περιχύνουμε το Banoffee
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου