Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μπανόφι σε παραλλαγή

Υλικά συνταγής 
Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive

100 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα

3 ώριμες μπανάνες

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)

1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος 

Ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/7852/eykolo-kai-laxtaristo-mpanofi-se-10-lepta/#sthash.WTUyHfUu.dpuf
Υλικά συνταγής 
Για τη βάση
250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive

100 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα

3 ώριμες μπανάνες

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)

1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος 

Ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
- See more at: http://www.imommy.gr/syntages/sweets/article/7852/eykolo-kai-laxtaristo-mpanofi-se-10-lepta/#sthash.WTUyHfUu.dpuf
 
Υλικά
 Για τη βάση
  • 250 γρ. γεμιστά μπισκότα με σοκολάτα (ή ότι άλλη γεύση θέλετε) τύπου Παπαδοπούλου
  •  100 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
  •  2 ώριμες μπανάνες
  •  1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο ,1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
 Για το γλάσο
  •   150 γρ. κουβερτούρα, 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
  2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
  3. Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά
  4. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών
  5. Αδειάζουμε τη βάση του  μπισκότου
  6. Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι
  7. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο
  8. Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα
  9. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος
  11. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
  12. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει
  13. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
  14. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο
  15. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
  16. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος για το γλάσο και λίγο πριν βράσει την κατεβάζουμε από την φωτιά
  17. Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε
  18. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει
  19. Περιχύνουμε το Banoffee

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου